53-годишният Сундберг, който изрита в лицето 65-годишната камериерка Деяна Петкова, като счупи челюстта й, бе оставен за постоянно в ареста миналата седмица от Районния съд в Несебър. Той обаче обжалва мярката си за неотклонение.

Днес в съдебната зала шведът се опита да убеди съдията Събчо Събев, че няма никакво желание да се укрива от правосъдието и иска да бъде пуснат под парична гаранция, съобщиха "Бургас Инфо" и "Флагман".

Чувствам се засрамен, искам да се извиня на всички за постъпката си. Срам ме е нищо не помня, съжалявам много. Няма да избягам“, каза Сундберг.

„Това е едно бъдещо и несигурно събитие“, отговори му съдия Събев.

Служебният адвокат на шведа - Петя Чернаева обясни, че той не е осъждан, има чисто съдебно минало и макар да е извършил тежко престъпление, не заслужава да бъде в ареста, защото основното притеснение на първа инстанция е било, че има закупен билет за Швеция. Затова и тя поиска мярка за неотклонение "парична гаранция".

Прокурорът по делото Красимира Кателиева пък обяви, че Ралф Сундберг е бил вменяем, осъзнавал е какво прави и е можел да ръководи постъпките си. Според държавното обвинение, има реална опасност шведът да се укрие, както и че няма гаранции, че ако бъде пуснат на свобода, няма да употреби алкохол и да извърши ново престъпление.

„За защита на обществения интерес е необходимо той да бъде задържан“, заяви прокурор Кателиева.

Съдия Събчо Събев обясни на шведа, че исканата от адвокатката му парична гаранция трябва да бъде в размер, който да не му позволи да се укрие.

"Колко пари имаш? Разбрах, че й брат ти е тук. Той ще ти помага ли? Къде ще живееш?", попита директно магистратът.

Ралф Сундберг му отговори, че разполага с около 30 000 лв. и достатъчно пари да се издържа в България.

В крайна сметка Окръжният съд реши, че шведът трябва да остане за постоянно в ареста.