Той се надява около месец след изборите страната ни да има редовно правителство. По думите му, за никого не е добре да нямаме редовен кабинет.

„Гласувах за нещо по-добро”, каза Герджиков, след като упражни правото си на глас. Има много хора, които са черногледи, но нека да си припомним преди 20 години как изглеждаше България, колко бяха заплатите и как се живееше. Така че нека не бъдем толкова черногледи, заяви служебният премиер, цитиран от Нова телевизия.

Той обаче отбеляза, че ако се наложи, все пак трябва да има готовност да бъде служебен премиер и по-дълго.

„Не мога да си позволя да оставя нещата на средата, ще изпълня докрай своя дълг”, увери той.

Гласувах за една по-добра, модерна и просперираща България, убеден съм, че изборите ще протекат спокойно. Това каза държавният глава Румен Радев, след като упражни правото си на глас в предсрочните парламентарни избори.

„Искам да благодаря на хилядите българи, ангажирани с изборите, членовете на комисиите и полицаите, които осигуряват сигурността на нашия вот. Благодарение на тях можем днес да изразим свободно нашата воля. Гласувах с надеждата на всички българи – за една по-добра, модерна и просперираща България. Това зависи от всички нас”, заяви държавният глава.

„Правителството е взело всички мерки и съм убеден, че изборите ще протекат спокойно, както подчертах България е демократична, правова държава”, каза още президентът.

На въпрос дали очаква бързо съставяне на правителството, президентът заяви:

„Много се надявам. След всички престрелки между партиите и тежки обвинения се надявам, че те ще проявят разум, национална отговорност и дори с цената на и компромиси, които са неизбежни в тази обстановка”. „Готов съм да извършва всички дейности по чл. 99 от Конституцията, относно консултации, връчване на мандат. Оттук нататък всичко зависи от това колко бързо ЦИК ще обработи резултатите, от волята и отговорността на партиите”, допълни той.

Във връзка с отношенията ни с Турция и това има ли намеса у нас, Радев заяви: „Нека да премине днешният ден, нека уважаваме нашите собствени закони. Тогава ще чуете моята ясна позиция, касаеща суверенитета на България”.