При зрелищна операция на ДАНС в четвъртък Кирил Рашков, известен с прозвището си Цар Киро, бе задържан в семейния хотел в центъра на Пловдив. От прокуратурата съобщиха, че причината е данни за съпричастност към притежание и разпространение на наркотици, във връзка с ареста на трима души, у които са били открити 2,700 кг амфетамин.

Днес обаче от държавното обвинение обявиха, че единственото, в което е уличен Рашков, е това, че на 10 юли, без знанието и разрешението на митниците, е пренесъл през ГКПП „Капитан Андреево” силно действащо отровно вещество – 501,5 грама живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ.

Установено е, че живакът е бил държан и транспортирано от Рашков с цел търговия.

Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба от 20 000 до 100 000 хиляди лева.

Рашков е задържан за 72 часа, като в рамките на този срок предстои да бъде внесено искане до Окръжен съд – Пловдив да му бъде наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

По врема на ареста вчера на Цар Киро внезапно му прилоша и бе отакаран в болница. Лекарите обаче заявиха, че няма опасност за здравето му.

Той излезе от затвора преди 10 месеца, след като излежа 1 година присъда за закана за убийство.