На пресконференция вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщиха, че варненската група е извършила убийствата на съпрузите Митко и Наталия Дамянови и на Борислав Манджуков.

От пресцентъра на спецпрокуратурата съобщиха, че организираната престъпна група е създадена с цел убийства, телесни повреди и принуда. Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2004 година.

Обвиняеми вече са Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев, а лидерът Радослав Калчев-Черния Роди и Недялко Цветков-Чубака са обвинени задочно, тъй като са в неизвестност и се издирват. Варненски медии съобщават, че най-вероятно Черния Роди е заминал за Тайланд, а по информация на в. "24 часа" той е в Доминиканската република.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения и на останалите двама участници - Петър Благоев и Христо Георгиев. Те в момента изтърпяват наказания „лишаване от свобода“ по други дела.

Николай Илиев-Мазния бе задържан на 21 януари при специализирана операция на Главна дирекция „Криминална полиция“ под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. На 24 януари Специализираният наказателен съд му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Делото по мярката му за неотклонение на втора инстанция е насрочено за 3 февруари.

В ареста са Галин Мирчев по прякор Жорко и Николай Тошев по прякор Чирпанския. Те са задържани по друго дело на Специализираната прокуратура за наркоразпространение.

На Мирослав Михалев и Деян Михалев е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.