Операцията на антимафиотите в Бургас е реализирана вчера под ръководството на Специализираната прокуратура.

В дома на 32-годишния Р.Н., който е общински съветник в Айтос, са открити над 10 000 лева, 1500 евро, мобилни телефони и документи. По първоначални данни той се е занимавал и с лихварство.
В списъка от общински съветници, поместен на интернет страницата на община Айтос, единственото име, което има такива инициали, е това на Рамадан Нуретин от партия НДПС.

Образувано е досъдебно производство. С прокурорско постановление на Специализираната прокуратура Р.Н. е задържан за срок от 72 часа.
Повдигнато му е обвинение за извършени престъпления по чл. 213а и чл. 214 от НК за изнудване.

Работата по случая продължава. От полицията призоваха граждани, които са пострадали от престъпната дейност, да сигнализират при гарантирана анонимност на телефони 056/856 741 или 056/856 747.

Вчера депутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов бе хванат да получава 50 000 лева подкуп, но общата сума, която е взел, е около 100 000 лева. Народният избраник е арестуван за търговия с влияние - поискал и приел пари, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Преди това стана ясно, че двама служители на ГДБОП, техен бивш колега и криминално проявено лице са изнудвали бизнесдама за 50 000 лв.