Напрежението на къмпинга край Ахтопол ескалира вчера, след като тази година „голото плажуване” стана забранено.

Според пострадалия спасител Станислав Устамитев до инцидента се стигнало, след като му правели забележки, че демонстрира добри отношения с нудистите.

"Може би затова, че съм симпатичен на нудистите, че нудистите са ми симпатични на мен. Сигурно затова е”, каза пострадалият Станислав пред bTV.

"По принцип моят дълг е да се разбирам с хората, да работя за тях. Няма значение дали е гол или облечен. Работата на спасителя е да спасява живота на хората“, коментира още той пред "Оffnews".

Другият спасител, участвал в сблъсъка, твърди, че е ударил колегата си случайно.

"Уж да се сборим, ние сме борци, и той нещо изгрубя”, разказа той.

Станислав обаче твърди, че неговият колега Димитър е започнал да се боричка с него въпреки нежеланието му и така се стига до счупения нос.

Той смята да търси правата си и по съдебен път.

Сигнал до полицията не е подаван, уточниха от МВР.

Наемателят на ивицата Йордан Тодоров казва, че спасителите не са негови служители, наел е външна фирма за тази дейност. Казва, че доколкото има информация, инцидентът е станал след боричкане между двамата.

Той твърди, че Станислав е бил станал близък с една от нудистките - красиво младо момиче, но пък има спасители, които не са настроени позитивно към тях, за което си имало причина.

"Имаме една дама – спасителка. Един нудист наскоро се беше метнал на 30 см във водата чисто гол и я беше подканил да дойде да го спаси, защото се дави. Дори си беше позволил да уточни къде и как точно иска тя да го хване“, казва наемателят на плажа пред "Оffnews.

Йордан Тодоров посочва още, че някои от нудистите пишели във Фейсбук, че трябвало да „употребят случая, за да си върнат плажа“.

Миналата седмица наемателят на плажа опита да изгони нудисти от плажа „Делфин” с полиция.

Вече е наложена и първа глоба за ”непристоен” нудист на плажа >>>