За това разказаха потърпевши в ефира на Нова телевизия.  

Униформените обяснили, че се отзовали на сигнал, подаден на телефон 112 от „ужасени” туристи. Полицията заплашила нудистите, че ще ги санкционира по силата на наредба за опазване на обществения ред на общината. Почиващите обаче твърдят, че забрана за ходене на плаж без бански няма.

Франция, Хърватия, Гърция са рай за нудистите

В съседна Гърция има 43 плажа, които официално са нудистки. Много от тях са на отдалечени, неудобни места или покрити с камъчета, а не с пясък. Няма и заведения, шезлонги и чадъри. Въпреки това, хиляди туристи отиват в южната ни съседка, за да практикуват нудизъм. Причината е, че в страната има стотици малки и неописани в документите плажове. Има и популярни нудистки места като Червения плаж на остров Крит, където голотата е позволена навсякъде, освен в ресторанта. Иначе в Гърция нудизмът не е уреден със закон.

Във Франция нудистите са "натуристи". Има отделни места, където те могат да бъдат без дрехи. Властите контролират пълното разсъбличане и то не е позволено на повечето плажове. Обособените места за нудисти са около 460 в цялата страна. Те не са само плажове. Има лагери и обозначени планински райони, хотели и басейни за нудисти. Във Франция се намира и световната столица на нудизма - Кап д'Агд, недалеч от Монпелие. Мястото е популярно като „голия град” и там ходенето без дрехи не е просто разрешено, а почти задължително.

Извън Европа има много държави, в които нудизма е строго забранена практика. Сред тях са Пакистан, Сирия, Йемен, Саудитска Арабия. На нарушителите се налагат глоби, физически наказания и дори затвор.