Преброените по интернет до 16:30 ч. на 9 февруари са 2 731 984 души, като се запазва предимството на жените.

Информационна система „Преброяване” ще бъде активна до 24 часа на адрес https://iscensus2011.nsi.bg до 24 часа на 9 февруари, когато ще бъде спряна.

Стартът на традиционното преброяване с анкетьори ще бъде даден в 10 ч. на 10 февруари 2011 г. в музея "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново. 
На официалното откриване ще присъстват председателят на Народното събрание  Цецка Цачева, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков областните управители на области Велико Търново и Плевен доц. Пенчо Пенчев и Иван Новкиришки, кметът на Велико Търново Румен Рашев и други.

Класическото преброяване от анкетьори ще продължи до 20 часа на 28 февруари. Вчера стана ясно, че вече има фалшиви преброители в Казанлък. По този повод председателят на НСИ Мариана Коцева посъветва гражданите в първия и втория ден на преброяването да организират чрез домоуправител среща с преброителя и така той да се представи пред всички. 

В Русе се появиха слухове, че трябва да се плаща на преброителите, съобщи БНР. Сигналите са стигнали до директора на местното статистическо бюро Галина Ханджиева.  “Първият сигнал беше от наша преброителка, която в разговор с лица, които ще преброява е разбрала, че за предоставен системен код се плаща по 1.40 от страна на преброяваното лице. А вчера се обади една възрастна дама, която беше много разтревожена, защото е чула, че за участието си в преброяване 2011 чрез попълване на данни в хартиената карта тя трябва да плати 7 лева. Преброяваните лица не дължат нищо нито на преброителите, нито на държавата“, категорична е Ханджиева. 
Тя предупреди, че до края на кампанията може да се появят още слухове за плащане, но не трябва да им се вярва.