Това заяви депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов в отговор на въпрос. Той бе запитан дали оправдава парламентарното поведение на председателя на НС Димитър Главчев и изгонването на лидера на БСП Корнелия Нинова от пленарна зала. И то за декларация на парламентарна опозиционна група.

Доколкото помня Нинова не бе изгонена за декларацията, която прочете, а за обиден език спрямо своите колеги от ГЕРБ.  Аз не симпатизирам на г-жа Нинова, че се е поддала на този език, заяви Искрен Веселинов. Според него е имало нарушен правилник.

Главчев изгони Нинова заради Борисов. БСП напусна >>

"Г-жа Нинова бе адекватно изгонена", каза Веселинов.

В отговор на въпрос "Как обиди г-жа Нинова депутатите", Веселинов обясни:

"Тя ги обиди като заяви, че те са унижавани от премиера, като направи внушение, че са някакви послушковци, които са под нивото й. Това бе един поучителен тон, който не за първи път се случва на г-жа Нинова, като в случая бе насочен към колегите от ГЕРБ. Бил е насочван и към нас и според мен, някъде трябваше да се сложи точка", каза Веселинов.

Той отбеляза, че в случая спорим дали е било целесъобразно изгонването й, а не дали било правилно от юридическа гледна точка. "Очевидно г-жа Нинова си мобилизира групата да я защитава, като се опита да провали деня на Народното събрание, но от гледна точка на правото нейното наказание бе адекватно", заключи Веселинов.