32-годишната журналистка, която е и зам.-главен редактор, е откарана в болница. Засега според лекарите състоянието й се оценява като средно тежко и няма опасност за живота й, но тя е претърпяла операция.

Нападателят веднага е бил задържан от охраната и предаден на полицията (вижте снимка в галерията), предаде радиостанцията.

Според първоначалната версия причина за атаката е личен конфликт между него и Фелгенгауер, към която изпитвал неприязън.

По предварителна информация заподозреният за нападението на 14 етаж в сградата на улица "Нови Арбат" е чужд гражданин, съобщиха пред ТАСС от пресслужбата на главното управление на МВР в Москва. Според полицейски източник в мъжа са били намерени израелски документи. По-късно беше уточнено, че той е 48-годишният Борис Гриц.

Беше разпространено и видео, заснето след нападението, в което видимо той се държи като човек с психически проблеми. Пред камерата мъжът казва, че познава Татяна Фелгенгауер още от 2012 година, когато установили "телепатичен контакт". По този начин журналистката се опитвала да се домогне до него сексуално. Прокуратурата е поела случая.

Татяна Владимировна Фелгенгауер е водеща на сутрешни предавания, но е известна с това, че е участвала във всички интервюта с бившия държавен лидер Михаил Горбачов.

През 2010 г. тя печели наградата на Москва за журналистика. През 2011 г. участва през 2011 г. в протестите в Москва срещу фалшифицираните според опозицията избори. "Ехото на Москва" е една от малкото медии в Русия, които отразяват и тази гледна точка.

"В днешната руска действителност един журналист трябва преди всичко да мисли за своята безопасност. И дори това не дава 100% гаранция срещу подобни случаи", коментира журналистът Аркадий Бабченко.

През лятото беше подпалена колата на друга журналистка от радиото - Юлия Латинина, и тя реши да напусне страната.