Инцидентът е станал във вторник около 11 часа, съобщиха bTV и местният сайт "Сливен Инфо".

Пияният мъж, чийто син учи в гимназията, е влязъл в двора на училището през място с липсваща ограда. Охранителят от фирма "Общинска охрана и СОТ" Стоян Проданов е човекът, успял да спре бащата да нахлуе вътре.

"Предупредих го по установения ред, по който контактуваме с външни лица, че трябва да напусне двора и района на училището. Тогава видях, че той има нож и натиснах паник бутона", разказва Проданов.

Пияният мъж обаче го напада.

"Нашият служител му избил оръжието, но нападателят успял да нанесе на охранителя няколко удара. На място е пристигнал друг наш екип, извикан чрез паник бутона. Те задържат мъжа, а в последствие го предават на органите на МВР. Нашите охранители са действали изцяло по правилата и не са допуснали инцидент", заяви Петко Чолаков, управител на общинската фирма.

Охранителят, който е бил ударен от нападателя е получил медицинска помощ, след което е дал показания в полицията.

Директорът на гимназията Даниела Караманова благодари на охранителя за адекватната реакция.

"Бащата е идвал в училище. Никога не е проявявал агресия. Вероятно алкохолът е повлиял за действията му", допълни тя.

На 6 ноември 2015 г. 28-годишният Димитър Иванов нападна с нож 15-годишната Симона Великова, 40-годишната психоложка Стефка Султанова и 28-годишния Красимир в двора на Професионалната гимназия по икономика в Сливен, след което се простреля с газов пистолет. Момичето загина на място.

В средата на септември м.г. Окръжният съд в Сливен осъди убиеца на общо 30 години затвор за умишленото убийство на ученичката и за два опита за убийство, като само за убийството на Симона присъдата е доживотен затвор, но поради признатата вина тя е редуцирана до 25 години затвор.