Главният прокурор потвърди официалната версия, обявена вече от властите, пред депутатите от Вътрешна комисия в парламента, които го изслушаха във връзка с тежкото престъпление.

„В публичното пространство бяха изнесени множество версии. Продължават да се изнасят версии от хора, експерти и от хора, които твърдят, че са експерти. Задават се много въпроси, но съпоставката на фактите и на целия доказателствен материал не опровергава тези два извода“, каза още Цацаров по повод съмненията, че Ангелов е "самоубит", цитира го "Фокус".

Самият главен прокурор обаче в началото даде подвеждаща информация, след като се появи на първия оглед и обяви пред журналисти, че всички жертви са убити с по един куршум. После се оказа, че те са били застреляни с по няколко куршума. Така и не стана ясно каква е причината за това разминаване, което също породи спекулации по темата.

Убийството на Петър Христов е нагло посегателство в центъра на София, заяви още днес Цацаров. Той обаче уточни, че не може да изнесе данни към настоящи момент, но се работи интензивно по всички версии.

„Вчера бе последното съвещание, което бе направено в моя кабинет. Имам доверие в наблюдаващите прокурори и в колегите от МВР, които работят по това убийство. Използвам случая да изразя една искрена благодарност към колегите от СДВР“, подчерта главният прокурор.

Според него двете престъпления от началото на годината поставят два въпроса, чието разрешаване предстои - ефективността на системата на изпълнение на наказанията и бързината на експертната дейност в МВР.

За 2017 г. са извършени общо 94 убийства на територията на страната, само едно от тях не е разкрито, заяви по време на изслушването пък началникът на Главна дирекция „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.

Той уточни че престъплението е извършено през лятото на миналата година на територията на Казанлък и полицията има информация, че едно от лицата, които участва в това убийство, е с ментални отклонения.

Терзийски допълни, че през миналата година са разкрити три убийства от минали години.