Тялото му е намерено близо до Луково, научи Дир.бг от свои източници в прокуратурата.

Главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за намерен труп на мъж, но отказа повече подробности, докато не бъдат установени резултатите от аутопсията.

Това е рутинна практика в действията на МВР, докато не приключат лабораторните анализи.

Предсмъртно писмо не е оставено.

Полицията издирваше Ангелов няколко дни поред заради шесторното убийство, станала в нощта срещу Нова Година в Нови Искър.

По първоначална информация тялото на Росен Ангелов е открито в съседна вила на тази, която е обитавал в Луково,

Вероятно той се е застрелял с малокалибрено оръжие със заглушител в главата.

На извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че Луково е било блокирано напълно и разделено на квадранти за претърсване от служители на МВР, военната полиция и армията.

Това е било направено с цел да не се пропусне нито една постройка в района, както и да се осигури безопасността на живущите.

Трупът е бил открит около 14 часа в изоставена къща с разбити прозорци и врати. Имал е огнестрелна рана в областта на слепоочието.

Засега не може да се установи дата и час на смъртта. Това може да се уточни след съдебно-медицинска експертиза.

Маринов каза, че по външен оглед, описание и дрехи, може с достатъчна категоричност да се твърди, че намереното лице е Росен Ангелов.

В хода на разследването е бил иззет личен компютър на Ангелов и предстои разследващите да се запознаят с информацията, съдържаща се в него.

Негови познати са разказали, че той е работел временно и без осигуровка в автосервиз и епизодично като общ работник в строителството.

Засега МВР не може да даде категорична информация за мотивите на извършеното от Ангелов престъпление.

За смъртта на Росен Ангелов ще се води отделно  досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура. То ще бъде приобщено към разследването за шесторното убийство.

Марин Маринов продължава да твърди, че убиецът е един най-вероятно, но предстоят още множество експертизи.