Тази година първият български уеб портал Dir.bg чества своята 20-годишнина. Сред нашите ценности вече 20 години са полезността на информацията, богатството на теми и предлаганите услуги.

Dir.bg e разпознаваем от поколения българи в страната и чужбина и се нарежда сред най-посещаваните български сайтове. Нашето най-голямо признание, обаче, сте вие - нашите лоялни потребители. Вие сте част от духа на Дир и през изминалите години бяхте неделима част от нашите успехи. Заедно и благодарение на вас Dir.bg се превърна в супербранда на българския уеб.

Днес, 20 години по-късно, ви каним да видите един нов Дир.

На адрес www.new.dir.bg можете да разгледате новата графична концепция на портала, която разработихме с една единствена цел - да направим вашето посещение още по-вълнуващо. Направихме го заедно, след като внимателно изслушахме вашите нужди, идеи и впечатления.

Новият Дир все още не е готов - това са само изображения и анимации. Той ще стане факт, едва когато вие го одобрите. Ще ни помогнете да го реализираме, като отговорите на анкетата ни тук: www.new.dir.bg

Вашето мнение е важно за нас. Защото вашата сила е да продължавате напред, а нашата сила - да се променяме с вас.

Ново съдържание. Нови функции. Ново изживяване.

Ще ви предложим обогатена и задълбочена информация за всичко, което се случва по света и у нас - ексклузивни новини, мнения, анализи и интервюта.

Усъвършенствахме страниците си с опростен, олекотен и бърз интерфейс. Навигацията между новините е улеснена и вие достигате до съдържанието, което ви интересува, само с един клик, скрол, слайд или с едно докосване на телефона. Безпрепятствено.



Много видео. Богати галерии. Големи снимки.

Ние знаем, че една снимка може да каже повече от 1000 думи. Както и че Content is King, but Video is Emperor.

Създадохме нов тип публикации - снимкови и видео статии, с уникална визия. Всички галерии и видеа, публикувани в Dir.bg, можете да откриете на специално обособените за тях фото и видео страници.




Новите ни галерии от снимки никога не са били толкова богати и изчерпателни. Нито пък толкова големи - можете да ги уголемите на цял екран само с един клик.





Всичко по темите, които ви вълнуват... И скритото между редовете.


Добавихме хаштагове на видимо място във всяка публикация, за да достигате лесно до всички статии по дадена тема. За да видите всички гледни точки и да вникнете в контекста на събитията.





Ще продължим да публикуваме информация по теми, вълнуващи както широката аудитория, така и по-таргетирана публика.

Независимо от естеството на поднасяната тема, журналистите и редакторите на Dir.bg винаги се стремят качеството на информацията да е еталон за останалите интернет медии.


Dir.bg има много лица. С модерна и освежена визия.


Разработихме нови начални страници на всички подсайтове. Всяка от тях със собствена идентичност и същевременно с обща графична концепция.





Не очаквайте да откриете всичко, което ви интересува, само на първа страница. Невъзможно е. Dir.bg има много, при това освежени лица. Посетете сайтовете за новини от България и света, общество и политика, спорт, бизнес, лайф, култура, наука и технологии...


Класиране, програма, резултати. Спортът в реално време.

Спортният ни сайт Corner.dir.bg е по-добър от всякога, но не само защото обогатихме неговото съдържание. Добавихме в него уникални спортни уиджети с най-подробните футболни резултати, класиране, програма и статистика. И всичко това в реално време.





Уникални инструменти за споделяне. Всички социални страници на Dir.bg на едно място.


Искате да споделите съдържанието на Dir.bg със своите близки, колеги и приятели? По-лесно е от всякога с бутоните за споделяне в началото и в края на всеки артикъл. Още по-лесно е с уникалните бутони за лесно споделяне, които поставихме под модулите за бърз достъп на начална страница и списъците с новини.





Събрахме на едно място всички социални страници на Dir.bg в основната навигация на сайта. Последвайте ни.


Респонсив, гъвкав и адаптивен


Когато започнахме през 1998-ма светът беше различен. Днес мобилният трафик възлиза на повече от половината от общия интернет трафик. Адаптирахме Dir.bg към този все по-развиващ се мобилен свят с responsive design до таблет и стилизиран мобилен сайт за телефон за лесно взаимодействие със сайта, подходящо за всички устройства.





Това, което казвате, е важно за нас.


Подобрихме нашата коментарна секция. Така ще ви бъде по-лесно да прочетете това, което другите казват, да споделите собственото си мнение и да допълните казаното от нас.


Коментарите в Dir.bg са най-големият форум в България. Вашият глас ще бъде чут.






Вижте и коментирайте новия Дир тук: www.new.dir.bg