В коалицията влизат партия "България без цензура" (ББЦ), Земеделски народен съюз (ЗНС), движение "Гергьовден" на Любен Дилов-Син и близката до бизнесмена Христо Ковачки (до неотдавна наричан от Бареков олигарх - б.р.) - ЛИДЕР.

Самият Бареков ще води две листи - във Варна и в родния си Пловдив. В 23-ти МИР-София водач ще е Любен Дилов, в 24-ти МИР-София - напусналия групата на ГЕРБ Светлин Танчев, а в 25-и МИР - бившият телевизионен водещ Росен Петров.

В София област листата ще води д-р Красимира Ковачка от Самоков, сестра на Христо Ковачки, а в Стара Загора председателят на ЛИДЕР - Кънчо Филипов.

Бареков заяви, че в листите на коалицията му нямало нито едно продадено място и всички водачи били местните лидери на партиите в коалицията. 

"Нямам никакви апетити към постове в изпълнителната власт, ако мандатът няма да бъде на ББЦ. Ако ГЕРБ и БСП канят ние да участваме в коалиция, Николай Бареков няма да бъде сложен на масата като бъдещ министър, министър-председател или каквото и да било друго. Готови сме да излъчим в един коалиционен кабинет министри", заяви на пресконференция бившият журналист, цитиран от "Фокус".

Преди това обаче трябвало да видят кое в тяхната програма ще бъде прието от останалите партии.

По думите му програмата максимум е "Бареков да бъде премиер", но за него нито българският парламент, нито Европарламентът били самоцел.

"Това извиване на ръце, което в момента прави г-н Борисов към избирателите – дайте ми 121 мандата, иначе няма да управлявам – това нещо няма да даде добър резултат за ГЕРБ и те ще бъдат много под очаквания резултат”, добави Бареков, макар междувременно Бойко Борисов да каза, че вече е склонен да състави кабинет, дори да има само 110-115 депутата.


Цялата листата на коалиция ББЦ:

Благоевград - Светлин Танчев 
Бургас - Стефан Кенов 
Варна - Николай Бареков 
Велико Търново - Илия Димитров 
Видин - Десислава Тодорова 
Враца - Явор Хайтов 
Габрово - Никола Митев 
Добрич - Виктор Лучиянов 
Кърджали - Рада Каджабашева 
Кюстендил - Петър Петров 
Ловеч - Калина Крумова 
Монтана - Чавдар Пейчев
Пазарджик - Христо Тодоров 
Перник - Димитър Колев 
Плевен - Румен Йончев 
Пловдив-град - Николай Бареков
Пловдив-област - Мартин Иванов 
Разград - Димитър Аврамов 
Русе - Георги Недев 
Силистра - Иво Велчевски 
Сливен - Георги Балабанов 
Смолян - Стилиян Аврамов 
София - 23-ти МИР - Любен Дилов-син
София - 24-ти МИР - Светлин Танчев
София - 25-ти МИР - Росен Петров
София-област - Красимира Ковачка
Стара Загора - Кънчо Филипов
Търговище - Чавдар Пейчев
Хасково - Борислав Иглев
Шумен - доц. Христо Бозов 
Ямбол - Петър Личев

Междувременно ЦИК отказа да регистрира неправителствени организации на Николай Бареков като наблюдатели на изборите заради зависимост и обвързаност.

АНКЕТА: Какво управление предпочитате след изборите?