Той съобщи пред Дарик, че посланието в предизборната кампания на " България без цензура" ще бъде „Държавата с грижа за народа".

 „Основната ни цел е създаването на 1 милион работни места в следващите 8 години. Това е цел, която е постижима. Ако ме питате как, отговорът е чрез икономически растеж. Новата визия на България след влизането ни в ЕС и НАТО трябва да бъде икономическото благоденствие на българския народ"
, подчерта Бареков.

На въпрос коя е основната разлика между ББЦ и други подобни формации с десни послания, Бареков обясни: „Ние нямаме претенции да сме дясна формация. Аз искам да бъда новият Ахмед Доган в българска политика, казвам го шеговито, дано бъда разбран. ББЦ да играе ролята на ДПС. Искаме да бъдем центристка формация. Имаме либерални възгледи за развитието на бизнеса и икономиката".

Според Бареков именно ДПС е основният противник на „България без цензура" на предстоящия вот.

„Искаме да изместим Движението от политическия център. В стратегически план наш основен противник са ГЕРБ и БСП заради лошото управление, което те оставиха след два мандата управление", каза още Николай Бареков.

Днес се проведе втори конгрес на "България без цензура".

Бареков съобщи, че конгресът е подкрепил кандидатурата му за премиер. Той бе категоричен, че ББЦ няма да поставя условие той да е премиер, за да подкрепи даден кабинет. По думите му за  условия може да се говори когато станат ясни изборните резултати.

Гости на конгреса на ББЦ бяха зам.-председателят на Европейските консерватори и реформисти /ЕКР/- Джефри ван Орден и председателят на ПГ на ЕКР - Сайед Камал.