Бареков даде Ани Цолова на прокуратурата и НАП

stat
17:46  |  11 август 2017 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
”България без цензура” разпространи снимки на къщата на ТВ водещата, която не съответствала на доходите й ”България без цензура” разпространи снимки на къщата на ТВ водещата, която не съответствала на доходите й

Сигнал със съмнения за укриване на приходи и доходи срещу водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова внесе Николай Бареков в прокуратурата и НАП.
В документа евродепутатът подчертава, че алармира институциите в качеството си на представляващ "Група за граждански отпор срещу корупцията и наглостта в медиите", съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

"Докато всяка сутрин от телевизионния екран в качеството си на „журналист” г-жа Цолова менторства, влиза в ролята на морален съдник и дава напътствия на хората в живота, журналистически разследвания откриха абсолютно несъответствие на декларираните доходи и придобитото от лицето скъпо недвижимо имущество", пише бившият журналист и неин колега в сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров и изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова.

Според него изложените в документа факти и обстоятелства са достатъчно основание за извършване на проверка на Цолова за доказване произхода на средствата, с които е закупила "баровския си дом" в елитния столичен квартал „Драгалевци”. Бареков твърди, че неговата обща стойност надхвърля 400 хил. лева - сума, която била напълно непосилна за над 90 на сто от българските семейства, повечето от които живеят с под 1000 лв. на месец.

Бареков обяви още, че "групата граждани, събрани за отпор срещу корупцията и наглостта в медиите", водени от самия него, подготвят и ще подадат до дни такива сигнали и срещу колегата на Цолова в Нова телевизия Виктор Николаев, както и срещу водещия на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян, както и неговият продуцент Анна Тодорова.

Неотдавна, когато прокуратурата публикува материали от обвинителния акт за КТБ, се разбра, че Николай Бареков е получавал първо по 50 000, а после и по 100 000 лева месечно от КТБ, а отделно за партията му - "България без ценцура", са отпускани по 600 000 лв.

Шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев пък заяви:

"Над 1 млрд. лева са раздадени в пликчета и чувалчета. А Николай Бареков е драстичен пример".

Тогава евродепутатът отрече категорично да е получавал пари в пликове и още тогава атакува Цолова, като заяви, че нейната къща била много по-хубава и скъпа от неговата и НАП трябвало да я провери.
Последно в Общество


Дупки и по АМ „Марица“, отново лунен пейзаж в страната

Защо ли вече не е изненада лунният пейзаж в страната след всеки паднал сняг?