Анелия Велева, която е координатор на партия НФСБ в Костинброд, получи най-леката мярка "Подписка", предаде Агенция "Фокус".

Според магистратите показанията на двамата полицаи, които са разследвали случая и са свидетелствали срещу нея, са били противоречиви.

Анелия Велева е координаторът на НФСБ за Костинброд. Велева е бивш кандидат-депутат от партията на изборите през 2014 г. През 2015 г. е кандидат за кмет от партията на вицепремиерът Валери Симеонов в Костинброд, но получава едва 2%.

За останалите петима задържани съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Над три часа Районният съд заседава дали да остави в ареста шестимата обвиняеми за трафик на мигранти. Групата беше задържана преди дни на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив.

Полицейски действия са предприети в рамките на планирана операция срещу незаконния трафик на мигранти през територията на страната.

Акцията на полицейските служители е организирана след сигнал за осъществяването на незаконната дейност и е проведена под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив.

Задържани и с повдигнати обвинения са шестима – две жени и четирима мъже, задържани са и 4 автомобила.

Валери Симеонов: Ще изключим Велева, ако се докаже престъпление

Заради случая с Анелия Велева, вицепремиерът Валери Симеонов каза по-рано пред БНТ, че трябва да се изчака решението на съда дали ще удължи мярката ѝ, което ще означава, че има достатъчно сериозни данни за извършено престъпление.

Тогава Анелия Велева ще бъде изключена от партията и в това няма никакво съмнение, допълни Симеонов.