30-годишната Анелия Велева - председател на НФСБ-Костинброд е в ареста за 72 часа с обвинение, като част от задържаната в неделя на магистрала "Тракия" група, в която участват и бивши полицаи.

След като първоначално потвърдиха информацията, от пресцентъра на партията разпространиха изявлението, в което се казва: 

"По повод на изнесени в медиите твърдения за задържането на Анелия Велева, ръководството на ПП „Национален фронт за спасение на България“ заявява: --- Велева е била избрана за председател на НФСБ в Костинброд от членовете на местната партийна структура. НФСБ осъжда остро каквото и да е участие в криминалното престъпление трафик на хора".

От патриотичната партия припомнят, че точно те са внесли през 2015 г. предложенията за промяна в закона, с които драстично бяха увеличени санкциите за трафиканти на хора.

"След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище", се казва още в съобщението.