Строителна компания извършва безвъзмездно всички дейности по отстраняването, извозването и депонирането на строителните отпадъци от разрушените постройки. Според изчисленията на фирмата, ще бъдат отстранени и извозени общо над 8 хиляди кубически метра строителни отпадъци.

В сряда кметът на селото Златна Вълкова връчи на фирмата заповедта за разрушаването на първата сграда. „Това е първата стъпка към възстановяването на село Бисер”, заяви областният управител на Хасково Ирена Узунова. Тя обясни, че проектантска компания е предложила безплатно готови проекти за нови къщи на пострадалите, съпоставими с параметрите на разрушените.

В пострадалото от наводнението село днес е бил и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Той ще следи лично как вървят възстановителните дейности, както и че поетият от министрите и от премиера ангажимент селото да бъде възстановено, се изпълнява.

Общините Бургас и Русе ще помогнат на село Бисер за ремонта на две от наводнените къщи. Ирена Узунова отправи призив примерът им да бъде последван и от други общини. Областният управител даде и равносметка за постъпилите дарения до момента по официално обявените кампании. Събраните средства възлизат на над 2 013 476 лв.
Представители на Българския футболен съюз са поели ангажимент да възстановят стадиона в селото.

Разрушената жилищна площ в село Бисер е 4765 кв. м., а щетите са за над 3 млн. лв. Това стана след като на 6 февруари стена на яз. „Иваново” се скъса и заля селото. При потопа загинаха 11 души.