Основната цел е да се подобри животът на хората, заяви лидерът на "Движение България на гражданите" /ДБГ/ Меглена Кунева на пресконференция след заседанието на Националния съвет на ДБГ.

По думите й в центъра на вниманието също са инфраструктурата и правилата на живота в обществото - не просто борбата с корупцията, реформата в съдебната система и т.н.

РБ е стабилна формация, която ще продължи да се разраства, посочи Кунева. Има несвършени неща, но оценката за участието на ДБГ и РБ в изпълнителната и законодателната власт е положителна според направения на заседанието отчет.

РБ е партньор, коректив и конкурент на ГЕРБ по думите на лидера на ДБГ. РБ ще е част от бъдещия парламент. И според проучванията около 6 на сто от избирателите ни подкрепят, каза в отговор на въпрос Найден Зеленогорски.

Всеки, който не иска ляво правителство, нито ГЕРБ да прави, каквото си иска, трябва да гласува за нас, отбеляза Даниел Вълчев.

Според ДБГ партньорството на партиите от ЕНП се подразбира, като целта е да се сформира десноцентристко правителство, гарантиращо защитата на националните интереси чрез активно членство в ЕС и НАТО.

Програмата, с която РБ ще участва в предстоящите парламентарни избори, и новата му структура ще бъдат представени на предстоящия на 28 януари Първи съюзен конгрес на РБ.

Националният съвет на ДБГ даде мандат на лидера Меглена Кунева да подпише коалиционното споразумение с партиите от Реформаторския блок за общо явяване на предсрочните парламентарни избори.

Форумът постави висока оценка на участието на ДБГ в изпълнителната и законодателната власт. Въпреки по-късия мандат от 2 години, като успешно беше оценено изпълнението на предизборната програма на блока в секторите, за които отговаряше - образование, здравеопазване, икономика и отбрана.

Председателят на предизборния щаб на реформаторите Зеленогорски призова мостовете с ДСБ и Гражданския съвет да не се разрушават. Фрагментирането е едно голямо изпитание пред хората, които гласуват вдясно. Да оставим мостовете помежду си, защото утре може да се наложи да минем по тях, посочи Зеленогорски.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева определи приоритетите и подчерта, че трябва да се работи за това България да бъде управлявана отново с дясноцентристка визия: " Ние говорихме за програмата на Реформаторския блок, за перспективите в посока на неговото разширяване и да убедим българите, че това, което ние предлагаме, ще доведе до това повече хора да живеят по-добре".