Великобритания смята да повдигне случая с отровения руски двоен агент пред своите съюзници от НАТО, са заявили от британското министерство на отбраната малко след като в събота бе проведено заседание на извънредния съвет, познат като „Кобра“, пише вестник The Independent, цитиран от "Фокус".

„Не бива да избързване, но трябва да имаме подобаващ отговор и това е нещо, което ще обсъдим с нашите партньори от НАТО“, заяви Тобиас Елууд от ведомството.

В късния следобед на събота вътрешният министър на Великобритания Амбър Руд свика заседание на извънредния съвет заради случая на отровения руски двоен агент Сергей Скрипал.

66-годишният бивш разузнавач и неговата дъщеря бяха приети в болница, след като на четвърти март са попаднали под влиянието на „много рядко“ влияещо на нервната система вещество.

Властите подозират, че случаят може да представлява опит за убийство на руския шпионин, който е предоставял информация на британското разузнаване.

Следователи са открили следи от нервнопаралитичното вещество, с което са били отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му, в ресторант. Двамата се хранили там миналата неделя следобед, предаде Би Би Си, цитирана от Дарик. Веществото било открито в италианския ресторант "Дзици" в град Салисбъри, Южна Англия.