Президентът Румен Радев: Аз не обиждам, а констатирам

stat
19:28  |  25 януари 2018 | Политика / Редактор Мануел Насименто /  
Президентът Румен Радев отчете една година от встъпването си в длъжност (Архив) Президентът Румен Радев отчете една година от встъпването си в длъжност (Архив)
Сн.: БТА

Няма да коментирам реакции. Аз не обиждам, а констатирам, заяви пред журналисти президентът Румен Радев.
Попитан дали е очаквал такава остра реакция от Народното събрание на констатацията му, че парламентарната демокрация е атрофирала, президентът коментира, че е удовлетворен, че депутатите се вслушват в неговите думи.

"Те са важни за нас, всички сме ги избрали и очакваме от тях много повече. Гледаме с надежда на тяхната работа, очакваме смислен дебат с ясни аргументи и по-малко лични нападки.

Очакваме решаване на неотложни и важни въпроси за днес и за утре, а не взиране обратно в миналото.

Като президент отчитам и анализирам това, което се случва в държавата. Това, което засяга всички български граждани. Това е мой дълг", каза президентът Радев в отговор на въпрос защо най-голямата партия "е приела позицията му като заяждане" и едва ли не, че не е направил отчет за своята дейност, а прави анализ на тяхната, което не му била работа.

Президентът Радев коментира темата преди церемонията в Софийския университет за награждаването на фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през 2017 година.

Последно в Политика


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.