Това съобщи секретарят на парламентарната група на "БСП за България“ Филип Попов на брифинг в парламента.

„Днес ние ще представим пред вас нашия сигнал до главния прокурор на Република България, който е в следния текст: „Уважаеми г-н Цацаров, обръщаме се към вас по повод думите на министър-председателя на България Бойко Борисов: „В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, и хора, които са купували гласове и то от затворници“. За "БСП за България“ е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове“, заяви още Попов.

От левицата призовават Цацаров да извърши необходимите действия по закон, като разпита Борисов – кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица и дали е предоставил същата информация на компетентните органи за предприемане на необходимите действия.

По-късно от прокуратурата заявиха, че вече са започнали проверка, но по сигнал на граждански сдружения. Този на левицата още не бил пристигнал, но ще го присъединят.

Неофициално вече стана ясно, че премиерът има предвид депутата от БСП Георги Стоилов, чийто брат беше задържан като лидер на престъпна група за рекет и наркотрафик, както и колегата му от левицата Манол Генов, срещу когото има обвинение за купуване на гласове и от прокуратурата заявиха, че е контактувал със затворник.

Самият Борисов отказа да отиде в парламента и да ги назове, както го призоваха от БСП. Именно по време на споровете около това искане вече бившият председател на НС Димитър Главчев изгони лидера на социалистите Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев, което в крайна сметка стана причина за оставката му. Кутев коментира, че лидерът на ГЕРБ не иска да ги каже, защото веднага ще бъде осъден.

Междувременно Борисов коментира пред журналисти завоалирано, че индиректно е казал, че "има замесени близки, които са правили еди какво си". По думите му, ако някой се е почувствал засегнат, е щял да излезе и да отговори пред публиката. Самият той можел да поднесе извинения, но ако му заведат дело, той щял да заведе за "други две неща, които са безспорни".