Инцидентът е станал тази нощ около 4 часа.

Медици от Центъра за спешна и неотложна помощ в областния град алармирали, че видимо пиян млад мъж буйства, заплашва и се опитва физически да се саморазправя с дежурните сестри и лекари.

Пристигналите на място полицаи задържали 24-годишния М. В. от Перник. Той се заканвал на персонала, опитал се да удари медицинска сестра и се нахвърлил върху дежурния лекар с намерение да го удуши.

Агресивният перничанин е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

Това е поредното нападение над медици за последните седмици.

В началото на декември в ботевградското село Врачеш екип на Спешна помощ с дежурния лекар-ординатор д-р Ирена Маринова бе нападнат и бит с части от скутер от двама роми. Лекарката бе с няколко шева по главата и в шок.

Преди дни пък 35-годишният Стоян Костадинов нападна и удари с юмрук в лицето д-р Божидара Пеевска от Спешна помощ-Раковски, която преглеждала 2-годишното дете на приятелката му. След което мъжът избяга и се укри. За залавянето му работиха служителите на три дирекции на МВР в страната – Пловдив, Хасково и Сливен. На 17 декември нападателят се предаде.

Той ще застане пред съда по обвинение за причиняване на средна телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения. Заплашват го до 3 години затвор.


КРЪСТОСАН ОГЪН: За екипите на спешна помощ в ромските махали

АНКЕТА: Одобрявате ли позицията на Петър Москов за защитата на Спешна помощ?