Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че няма думи да изрази дълбокото си вълнение от случилото се в Лондон. Той отбеляза, че атаката край британския парламент става в деня на първата годишнина от атентатите в Брюксел.

Председателят на Европейският съвет Доналд Туск заяви, че "Европа застава твърдо на страната на Обединеното кралство срещу тероризма и е в готовност да помогне".

Белият дом осъди атаките край парламента в Лондон и обяви, че президентът Доналд Тръмп следи развитието, предаде АП, цитирана от БТА.

Говорителят Шон Спайсър, каза, че Тръмп е разговарял по телефона с британския премиер Тереза Мей и добави, че САЩ "приветстват бързата реакция на британската полиция".

Спайсър увери Лондон, че може да разчита на пълна подкрепа от страна на Вашингтон.

Президентът на Франция и канцлерът на Германия също изразиха своята подкрепа и солидарност към Обединеното кралство.

"Обезпокоени сме от тероризма" каза Франсоа Оланд пред репортери в община Вилпент край Париж. Той добави, че Франция, която напоследък бе арена на терористични актове, "знае как страдат британците днес".

В изявление Ангела Меркел пише, че е узнала "с тъга" за случилото се и че мислите й са с "нашите британски приятели и всички хора в Лондон", а особено пострадалите.

Във връзка със събитието в британската столица вътрешното министерство на Италия съобщи, че утре ще има съвещание на ръководителите на правоохранителните и разузнавателните агенции, на което ще се определи равнището на терористичната заплаха в Италия.

Мерките за сигурност в страната вече са силно затегнати заради предстоящата в събота в Рим среща на върха на ЕС заради годишнината от Римските договори. В петък европейските лидери ще бъдат на аудиенция във Ватикана.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова изрази съчувствие към ранените и съболезнования към роднините на загиналите в Лондон. Тя отбеляза, че Русия не разделя тероризма на категории, а го смята за "абсолютно зло".

В "Туитър" испанският премиер Мариано Рахой написа, че "Испания застава до британския народ, заклеймява атаката край Уестминстър и изразява солидарност с жертвите".

Премиерът на Холандия Марк Рюте заяви, че е шокиран от новината от Лондон и че мислите му са насочени към този град, предаде АФП.

Нападението в Лондон осъдиха също секретариатът на ООН, канадският премиер, множество европейски лидери.

ТАСС цитира изявлението в "Туитър" на турския министър за Европейския съюз Йомер Челик, че Турция осъжда терористичния акт в Лондон и призовава за обединяване на усилията срещу тероризма,ь която е заплаха за всички страни. А премиерът Бинали Йълдъръм отбелязал, че "тероризмът е нещастие за всички, но би било голяма грешка да се асоциира само с мюсюлманските страни".