Това съобщи говорителката на полицията Луба Самри, цитирана от Франс прес и БТА.

След това шофьорът излезе от колата с нож в ръка, но преди да успее да нарани още някого, полицаи стреляха по него и го раниха сериозно.

Нападението бе извършено близо до контролно-пропускателен пункт на един от основните булеварди в града, където минава границата между Западен и Източен Ерусалим.

Вижте снимки >>

Нападателят е млад палестинец, живеещ в квартал Рас ал Амуд в Източен Ерусалим - палестинската част на града, анексирана и окупирана от Израел.

Четири млади жени - служителки на полицията и на граничната охрана бяха ранени, някои от които сериозно, а петият пострадал е 51-годишен колоездач.

Полицията не пожела да разкрие самоличността на извършителя, но членове на неговото семейство съобщиха за АФП, че се казва Мохамед Махмуд ас Салаймех.

През януари млад палестинец наръга с нож девет души в автобус в централната част на Тел Авив. Нападателят се опитал да избяга, но бил прострелян в крака и заловен.

На 5 ноември 2014 на същия булевард палестинец се блъсна с кола в група пешеходци, при което загина граничар и бяха ранени 9 души. Две седмици преди това друг палестинец направи същото и уби тримесечно бебе и 22-годишна жена. Двамата нападатели бяха убити.

Израел чества днес празника Пурим, който традиционно се отбелязва с карнавали и улични шествия с маски.

Кметът на Ерусалим Нир Баркат прикани жителите на града да се включат в планираните тържества, защото "това е нашият начин да отговорим на тероризма - като продължим да водим нормален живот".