Инициативата започна на 16 ноември 2015 г., а желаещите все още могат да регистрират касовите си бележки на сайта www.kasovbon.bg до 16.59 ч. на 9 декември, съобщиха от НАП.

Голямата награда е нов автомобил, а името на щастливеца, който ще спечели колата, ще бъде изтеглено на 11 декември в предаване на БНТ. До момента данъчните са раздали 50 смартфона и 11 телевизора.

От НАП отчитат, че интересът към лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила интересът рязко се засилва.

В Разград има най-много регистрирани касови бележки средно на човек - 403. На следващо място са Видин и Шумен съответно с по 378 и 373 бележки.

До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската - 3 стотинки.

В лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност.

От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани копия или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват.