Това съобщиха от Дигиталната национална коалиция  (ДНК), чийто основател на е Паси.

Оттам подчертаха, че тя е и председател на ПанЕвропа България и изявен представител на жените, ангажирани в сферата на цифровите технологии в България. Посвещава голяма част от времето си на проекти, свързани с разпространение на цифровите умения, включително сред жени и деца.

След основаването на ДНК, Паси успя да мобилизира технологичния бизнес и широки екипи от доброволци, с които работи за разширяване познанията на жените и децата в областта на информационните и комуникационни технологии. Проекти като "Rails Girls" и "CoderDojo" вече са част от годишния календар на ДНК и достигнаха до стотици момичета на различни възрасти и деца, прохождащи в програмирането, подчертаха от организацията.

"Глобализацията и технологичната революция влиза в медиите като тема, която често предизвиква страх и несигурност. Нашият екип смята точно обратното - и двете правят света по-хуманен и по-конкурентен, но под условие, че човечеството е подготвено за тях", е отбелязала Гергана Паси и е посочила, че приема номинацията на МТИТС като признание за важността на темата и като реверанс към доброволците, които отделят от свободното си време, за да предават знанията си на другите.

Наградите за равноправие на половете в технологиите са организирани от "Международен съюз по телекомуникации" и "ООН-Жените" .