Съдът отказа предсрочна свобода на един от ”Наглите”

stat
15:16  |  9 февруари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Даниел Димитров има 18-годишна присъда Даниел Димитров има 18-годишна присъда
Сн.: БНТ

Софийски градски съд отказа да освободи предсрочно Даниел Димитров - Данчо Релето, част от групата на "Наглите".
Димитров е изтърпял 10 години 8 месеца и 7 дни затвор, повече от половината от 18-годишната си присъда, което по закон му дава възможност да бъде освободен по-рано.

Според прокуратурата и представителя на затвора при Димитров не са налице достатъчно данни за поправяне. Съдът отчете, че е налице позитивна тенденция в профила на затворника, тъй като работи в кухнята на затвора, няма провинения и е награждаван множество пъти.

Все пак обаче не са постигнати в цялост целите на наложеното наказание, отчете съдебният състав и допълни, че няма достатъчно данни за "необратимо поправяне на лицето".

Съдът поясни още, че е налице "подобрение в поведението на осъдения" и че той демонстрира готовност за поправяне. Въпреки че са налице формалните предпоставки за освобождаване на Димитров, според съда не е изпълнена в цялост целта на присъдата и е необходимо още време на затворника, за да се намали още рискът от рецидив и да се увеличи възможността за реинтеграцията му в обществото.

През 2012 г. Софийският градски съд призна за виновни за 8 отвличания Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Релето и Любомир Димитров – Гребеца.

Първите трима бяха осъдени на по 18 години затвор. Гребеца отнесе 15 г., тъй като бе съдействал на прокуратурата; по-късно ВКС намали присъдата му на 10 години. Други трима подсъдими бяха оправдани, а четвърти – Киро Шкафа, бе убит преди "Наглите" да чуят присъдите си.

Парите от откупите на жертвите така и не бяха открити до ден-днешен.
Последно в Общество


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.