Капсула на ”Спейс екс” се завърна с товар от МКС

stat
18:27  |  19 март 2017 | / Редактор Мануел Насименто /  
Капсула на космически кораб ”Дракон” се приводни с парашут в Тихия океан Капсула на космически кораб ”Дракон” се приводни с парашут в Тихия океан
Сн.: Twitter

Капсула на космически кораб "Дракон" на частната американска компания "Спейс екс" се завърна на Земята с товар от Международната космическа станция (МКС).
Капсулата се приводни с парашут в Тихия океан край Южна Калифорния 5 часа и половина след като бе разкачена от МКС, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Товарният космически кораб "Дракон" бе изстрелян преди месец и достави на борда на станцията около 2,2 тона запаси и оборудване. Сега той върна на Земята приблизително същия товар - научни проби и старо оборудване.

През февруари товарният кораб "Драгън" на "Спейс екс" не успя да се скачи с Международната космическа станция.

Специализираният сайт NASASpaceflight.com уточни тогава, че операцията била прекратена при подхождането на кораба към станцията.

По негови данни операцията била отменена няколко часа преди скачването поради грешка в работата на системата GPS, използвана за навигацията на кораба в космоса. "Драгън" летеше на разстояние 1,2 км от МКС.

Последно в Спектър


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.