На 20 юни 2015 г. Стефанов е спрян от полицейски патрул за проверка на бул. "Беломорски" в Кърджали. Мъжът управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с хасковска регистрация. Патрулът установява, че водачът няма шофьорска книжка.

29-годишният мъж е обвинен за управление на моторно-превозно средство без свидетелство за правоспособност, съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура в Кърджали.

По делото е констатирано, че Стефанов е санкциониран многократно за шофиране без книжка. Справка за водачите нарушители в Областната дирекция на МВР-Кърджали сочи, че за периода от 2004 г. до 2015 г. са му били издадени 19 наказателни постановления за различни нарушения на Закона за движение по пътищата, без да притежава свидетелство за правоспособност.

От 2006 г. до 2015 г. мъжът е осъждан шест пъти от съда в Кърджали, като пет от присъдите са за шофиране без книжка в едногодишния срок след предходно административно наказване. Последното нарушение също е извършил в едногодишния срок, след като е бил санкциониран по административен ред.

В момента обществото гледа много сериозно на подобни престъпления и строгите наказания оказват превантивно въздействие, както върху извършителя, така и за всички останали“, каза прокурорът по делото Гергана Колева.

Присъдата е постигната след споразумение между обвиняемия и държавното обвинение и в едноседмичен срок Ангел Стефанов ще бъде приведен в затвора. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Преди два дни от МВР излязоха с предложения за драстични мерки, сред които спиране от движение за 1 година на колата на шофьор, който е санкциониран за управление без книжка и продължава да кара.