Около 4.30 ч. в Районното управление във Велинград бил получен сигнал за висока музика, идваща от къща в квартал „Чепино”. Към адреса е насочен дежурен автопатрул.

Двамата полицаи установили, че добре почерпена с алкохол компания от трима мъже вдига шум, с което пречи на съседите и нарушава нощната тишина. След направеното разпореждане за спиране на музиката и преустановяване на веселбата, 45-годишният домакин нападнал полицаите с работещ моторен трион.

Екипът реагирал светкавично, като единият полицай извадил служебното си оръжие и произвел предупредителен изстрел във въздуха. След секунди мъжът бил неутрализиран на земята. Тогава синът му - на 22 години, и негов 18-годишен приятел от село Дорково също нападнали полицаите.

На място е повикано подкрепление от полицейското управление в курортния град и не след дълго и тримата мъже се оказали с белезници на ръцете. Те са задържани в ареста за срок от 24 часа.

Спрямо тях са образувани бързи производства за хулиганство и за умишлено пречене на полицейските органи да изпълнят задълженията си по служба.