Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 10 ч.

По първоначална информация двете момчета, които не са били в една паралелка, но са възпитаници на гимназията, са се скарали заради момиче.
Момчетата спорили за вниманието на 16-годишната им съученичка Силвия, разказаха техни съученици пред националното радио.

При спора по-малкият ученик извадил нож и намушкал опонента в бедрото. На място са изпратени линейка и три полицейски екипа.

Вижте снимки>>>

Пострадалият ученик е откаран в болница. Оказана му е медицинска помощ, няма опасност за живота му.

Нападателят пък е избягал. Полицаи са предприели незабавно издирване и ученикът бързо е открит в квартала.

"16-годишният Кристиян е бил задържан в апартамента на свой приятел, малко след като е намушкал с нож своя съученик Димитър", съобщи пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Учителка се е опитала да разтърве биещите се момчета, но те са я изблъскали, разказаха още свидетелите на боя. Учениците заявиха, че охраната не ги проверява на влизане в училище.

Продължава работата за изясняване на обстоятелствата по случая. От пресцентъра на Министерство на образованието пък съобщиха, че министър Меглена Кунева е разпоредила проверка на организацията на охранителната дейност в училището.

В средата на януари м.г. деветокласник бе жестоко пребит от трима маскирани пред 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри“ в София. Нападателите слезли от такси и ударили ученика с палка в гръб по главата. Пострадалото 16-годишно момче бе откарано в "Пирогов" с тежка мозъчно-черепна травма. По-късно нападателите бяха установени, но тъй като са малолетни, не бяха задържани.