На 26 ноември през телефон 112 бил получен сигнал от женски глас за поставено самоделно взривно устройство в столичен мол. Заплахата бе фалшива.

Изяснено е, че обадилата се е 17-годишна девойка от София, известна на инспекторите от Детска педагогическа стая. Оказало се, че момичето е автор и на четирите поредни сигнала за същия мол, подадени на 25 ноември от различни улични телефони в столицата.

Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки. Работата по случая продължава.

Последната бомбена заплаха срещу мола бе отправена на 11 декември следобяд. Тогава анонимен мъжки глас се е обадил на телефон 112 и е казал, че в мол "Сердика" е поставено взривно устройство. Такова не бе открито.

Тази сутрин бе подаден пореден сигнал за бомба в столично училище. Заплахата е за най-голямото в София - 18 СОУ "Уилям Гладстон". Това е четвърти сигнал в същото школо.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 10.15 ч. днес на телефон 112 е подаден фалшив сигнал за бомба, а минути по-късно полицията е задържала три 12-годишни момчета. Не се уточнява обаче закъде е била заплахата.
Момчешки глас съобщил за поставено взривно устройство и връзката внезапно прекъснала. Служителите на единния номер са успели да локализират мястото. Полицаи, изпратени към мястото, са засекли до телефона две момчета, които били отведени в Първо РПУ. Малко по-късно е бил установен и съучастникът им - техен съученик.

Тримата са разпитани в присъствието на родителите им и на инспектор от Детска педагогическа стая, след това са освободени. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите пред Софийската районна прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки.

Няколко часа по-късно в Свищов 15-годишен ученик пък е подал анонимен сигнал за поставено взривно устройство, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново. Сигналът е получен на тел. 112 около 14 часа днес. Мъжки глас съобщил, че има поставено взривно устройство и без да уточнява мястото, смеейки се е прекъснал връзката.

Минути по-късно полицейските служители установили номера, от който е подаден сигналът. Уточнено е, че телефонът е на 15-годишно момиче от града. В хода на разследването е установено, че неин съученик й е взел телефона и без нейно знание и съгласие е подал лъжливия сигнал.
Пред униформените младежът обяснил, че гледал за подобни случки по телевизията и решил също да пробва. Той е задържан за 24 часа.