Трупът е намерен в участъка от шосето между „Тихия кът” и „Мечката”. На място са изпратени полицейски екипи, които извършват оглед.

Самоличността на загиналия е установена - той е 63-годишен столичанин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Трупът е открит от случайно преминаващи туристи, които подали сигнал в полицията минути преди 9 часа.

Все още от МВР не съобщават официално дали става въпрос за нещастен случай или мъжът е блъснат от автомобил, чийто шофьор е избягал.

По непотвърдена информация на bTV обаче мъжът е убит при гонка и дрифтове снощи. В пясъка на банкета ясно се виждат следи от гуми. Край тялото са открити части от счупен фар. По пътя към София обаче има охранителни камери и е вероятно колата на извършителя да е заснета.
 
Според БНР, което цитира близки до разследването обаче, загиналият не е жертва на незаконна гонка. Версията е, че той е бил турист, който е вървял по шосето и най-вероятно шофьорът на колата не го е видял.

Петима души са загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщава пресцентърът на МВР. Двадесет и шест души са ранени при 28 тежки пътни инцидента в страната. Има опасност за живота на един от ранените.

В София тежките катастрофи са шест, с един загинал и петима ранени. Леките пътни произшествия са 174.