Особено натоварено беше движението в следобедните часове от граничен пункт Кулата към София.

Основният поток прибиращи се след Великденските празници бе по магистралите „Хемус”, „Тракия” и „Люлин”. Засилен бе трафикът на Дунав мост 2, както и по граничните пунктове от Гърция към България

Огромно задръстване имаше на магистрала "Хемус" в посока София, съобщи "Фокус". Колони от автомобили имаше във всички пътни платна, включително и аварийната лента. Задръстването започваше от началото на тунела „Ечемишка”, през тунел „Витиня”, до виадукта Бебреш. Причината за километричната опашка ремонт  в посока София, който налага автомобилите да се движат в две единични платна и с ограничение на скоростта.

От 12.00 часа до 16.00 часа през българо-гръцката граница преминаха 7000 МПС-та и над 25 000 лица, съобщи комисар Бойко Божков, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Смолян.  Общо през четирите почивни дни са преминали над 54 000 МПС-та. Най-натовареният пункт е „Кулата”, като там са преминали над 34 000 МПС-та.

Малко след 12 ч. на главен път Е-79 стана катастрофа, която допълнително затрудни движението от Кулата към София, съобщиха от благоевградската полиция.
Инцидентът стана при разклона за село Железница, където се удариха автобус "Сетра" и "Ситроен" с македонска регистрация. Рейсът е превозвал фенове на ФК "Левски" от Сандански и региона за вечното дерби с ЦСКА, което ще се играе на стадион "Васил Левски" днес от 16 часа.  Шофорът на автомобила е правил обратен завой, когато е ударен от автобуса.

При сблъсъка е пострадал водачът на автомобила, който е с контузия и рана на главата, както и човек от Железница, който е минавал покрай шосето. Те са транспортирани с две линейки до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Настанени са в отделението по хирургия с комоцио.

От „Пътна полиция“ напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да се съобразяват с указанията на пътните полицаи.

В участъците с ремонтни дейности са разположени патрули, които ще улесняват движението. На входовете на столицата дежурят полицейски екипи.