Арестуваха пенсионерка за телефонни измами

stat
13:05  |  14 септември 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Пенсионерката участвала в 9 телефонни измами Пенсионерката участвала в 9 телефонни измами
Сн.: Shutterstock

Районната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 71-годишна пенсионерка, извършила телефонни измами за близо 24 000 лева и златни накити.
На 12 септември на ул. "Тодор Влайков" във Варна заплашвана по телефона пенсионерка хвърлила от петия етаж на жилищна кооперация сумата от 9225 лева. Да прибере парите се появила 71-годишната жена, която била задържана от полицейски служители в момента на вземане на сумата, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на проведеното разследване било установено, че телефонната измамничка, която действала като муле за мъж на име Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами, извършени в периода от юни до средата на септември тази година.

Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи на телефонни измами, при които от различни хора - предимно възрастни и пенсионери, жената взела чрез измама по телефона сума в размер на близо 24 000 лева и около 100 грама златни накити.

Обвиняемата е действала на територията на Варна. От прокуратурата допълват, че днес в съда ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 71-годишната жена.
Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.