На 25 октомври 79-годишната жена и синът й, които живеят в жк "Гоце Делчев" в София, получили обаждане от измамници, представящи се за полицаи. Те са поискали от тях да предадат всичките налични пари, които имат в къщата. Двамата са дали над 20 хиляди лева, 19 хиляди евро, 2 хиляди долара, голямо количество злато, а след това са дали и още 6000 лева в брой. За измама обаче съобщили в полицията едва на 14 ноември.

Днес при специализирана полицейска операция на територията на София и Плевен под надзора на Софийската районна прокуратура са задържани двама мъже - 31-годишен от град Левски, криминално проявен и осъждан за измами, и 50-годишен от София, криминално проявен и осъждан за кражби, съобщиха от МВР. 

При последвалите процесуално-следствени дейности на два адреса в София и в Левски са открити вещи, които посочват съпричастност към измамата. Иззети са и множество СИМ-карти, мобилни телефони, пластики за мобилни карти и др.предмети, които имат отношение към осъществяваната от двамата мъже престъпна дейност.

Разследването по случая продължава.