В РПУ-Сливен са образувани две досъдебни производства и са наложени две глоби по Указа за борба с дребното хулиганство срещу четирима, проявили агресия спрямо медиците.

На 13 август, около 13 часа, 42-годишна жена посегнала на медицинска сестра и лекар от спешния кабинет. Към нея се е присъединил и 25-годишен мъж, който отправил обиди, ругатни и закани към медиците. Срещу жената е образувано досъдебно производство. Мъжът е глобен по бързата процедура от Районен съд-Сливен с 500 лева. Двамата са задържани за 24 часа.

Вторият случай е от снощи, когато към 21,40 часа полицейски екип отново се отзовал на сигнал от Спешния център за грубо отношение към медицински екип.

На място са установени две жени - на 25 и 30 години, както и 28-годишен мъж, които след конфликт нападнали и отправили обиди към медицинска сестра в спешното отделение, а по-младата дори й ударила шамар. Срещу 25-годишната Х.П. е образувано досъдебно производство, а на мъжа е съставен акт, който е внесен за решение в Районния съд.

И в двата случая незабавно са реагирали екипи на група „Охрана на обществения ред“ към полицията в Сливен. Със своевременната им намеса са прекратени конфликтите, избегнато е нарастване на напрежението.

От ръководството на Спешния кабинет в болницата в града са изразили специална благодарност към двата полицейски екипа, отзовали се на сигналите за помощ.