Сигналът за инцидента е подаден в 6.49 ч., съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

Двете жени, които са на 60 и 65 години, са пресичали бул. "Славянски" на пешеходната пътека до магазин "Практис", когато са ударени от лек автомобил.

65-годишната Недка Ж. е загинала на място
, а 60-годишната Пенка Ж. е транспортирана в тежко състояние в старозагорската болница, уточниха от прокуратурата. Тя е с фрактури и е оперирана.
Първоначално бе съобщено, че жертвата е по-младата сестра.

Шофьорът на лекия автомобил е избягал от местопроизшествието и се издирва. По непотвърдени данни той е таксиметров водач и е карал с висока скорост.

По случая Окръжната прокуратура в Стара Загора е образувала досъдебно производство. Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитан е един свидетел, назначени са съдебно – медицински експертизи.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване автора на престъплението и на обстоятелства по делото за разкриване на обективната истина – разпити на свидетели имащи информация, относима към предмета на разследване, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и други действия.

Вчера сутринта 68-годишна жена и 30-годишният й син бяха блъснати от водачка в столичния жк "Надежда".

Един човек е загинал, 14 са ранени, двама са с опасност за живота при 12 катастрофи, станали в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В София са станали 71 леки и 6 тежки пътни произшествия, в които са ранени 10 души.