Информацията за сигналите бе потвърдена от директора на Областната дирекция на МВР комисар Алекси Алексиев, съобщи БНР. От Министерството на транспорта съобщиха за Дир.бг, че проверяват сигнала, но нямат информация за аварирал пътнически самолет.

Свидетел от село Рупките, Чирпанско, се е обадил в офиса на националното радио в Стара Загора, че е видял самолетът да прелита на височина около 300 м и да се насочва към магистрала "Тракия" за кацане.
Според други очевидци от опашката на самолета излизал дим.
По-късно подобни сигнали бяха подавани от Карловско.

На два пъти по три израелски F-16 прелетяха и кацнаха на пистата на авиобаза Граф Игнатиево, уточни междувременно Pan.bg. Те бяха съпровождани от два самолета-цистерни Boeing KC-707 "Saknai", единият от които кацна на летище Пловдив. Очаква се по-късно днес да долети още един транспортен самолет С-130 от Израел.

На 15 май Министерски съвет даде разрешение за провеждане на маневрите "Collector`s Item", в което ще се включат и български ВВС. Първият му етап ще продължи от 23 май до 9 юни, а вторият - 11-20 юни.  Правителството разреши у нас да пристигнат израелски изтребители и до 100 военнослужещи.

Пo-късно следобед от военното министерство съобщиха, че се провеждат  военни тренировки между България и Израел със самолети, предаде "Фокус". Ученията са на полигоните до Пловдив и Стара Загора.

От Министерство на отбраната обясниха, че няма аварирали самолети. Причината за сигналите на телефон 112 най-вероятно са заради това, че самолетите летят ниско и се образува конденз, който оставя ивица като пушек, добавят от ведомството.

Миналия юни България и Израел проведоха първите съвместни полети, които бяха засекретени, но стреснаха живеещите около полигона "Корен".