Полицейската операция, ръководена от Главна дирекция "Национална полиция", е проведена на територията на Областната дирекция на МВР в Русе, съвместно със полицаи от Плевен.

Днес около обед в полицията в крайдунавския град е получен сигнал за осъществена измама по сценария “подпомагане на полицията за залавяне на телефонни измамници“.

35-годишна русенка получила обаждане по телефона от непознати, представили се като полицаи, които поискали да им съдейства за задържането на група измамници. Успели да я убедят, че тя ще е поредната им жертва. Така русенката се съгласила да предаде около 60 000 лева и друга сума във валута, както и около 200 грама златни накити, които изхвърлила в плик през терасата на дома си.

Скоро обаче се убедила, че е измамена и веднага позвънила в полицията.

Незабавно е създадена организация и са предприети оперативно-издирвателни действия. На изхода от Русе, в посока Плевен служителите на реда спрели лек автомобил, управляван от 41-годишния П.П. от Горна Оряховица, криминално проявен включително и за телефонни измами.

В автомобила са открити пари в левове и валута, златни накити. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, случаят е докладван на Русенската районна прокуратура.


КОМЕНТАР: Ало-измами: Защо държавата я няма