Малкият Димо (Мохамед) е син на берачи на липов цвят от Търговищко, които от дни живеят в палатков лагер в гората край село Смирненски. На 20 юни момченцето било оставено под грижите на дядо му, който не го наблюдавал постоянно и едва по-късно разбрал, че детето е изчезнало.

Пет дни пожарникари, полицаи и доброволци обхождаха района в търсене на загубилото се момченце.

Днес към 15 часа то е открито от земеделски работници, след като чули плач от близките храсти около житна нива, недалече от гориста местност край село Тетово. Те веднага уведомили служителите от полицейския участък в село Червена вода, които пристигнали за минути.

Повикан е медицински екип, който му е оказал първоначална помощ и го е транспортирал до болницата в Русе. От лечебното заведение съобщиха, че момченцето е силно обезводнено, но няма видими съществени наранявания. Получило е охлузвания по тялото, ръцете и челото. Има и кърлежи.

Направен му е първоначален преглед от екип, като ще бъде настанено в отделението по педиатрия. Предстои да му бъдат направени допълнителни изследвания.

Вчера бе намерен жив и здрав и 9-годишният Станимир Митков от карловското село Богдан, който бе в неизвестност от 3 дни.