Сигналът е подаден в 8.12 ч. в РПУ-Поморие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.

49-годишният мъж изчезна, след като около 12.30 ч. на 18 октомври платил сметката си в хотел "Черно море" във Варна и тръгнал към паркираната си в близост кола "Хонда Сивик".

Паунов трябвало да пътува за София. Той бил в морския град за кинофестивала "Златна роза", на който дебютният му филм като режисьор "Омбре" спечели награда.

Тази сутрин таванът на колата му е забелязана от пътничка в автобус. Автомобилът бил паднал в дере край пътя между Ахелой и Каблешково. Пристигналите на място полицейски екипи открили в колата труп. Оказало се, че това е издирваният Захари Паунов. Той е бил с поставен предпазен колан, а въздушните възглавници са били задействани.

Предстои да бъде извършено разпознаване от близките, но самоличността му е установена.

Аутопсията пък ще трябва да установи дали режисьорът е загинал при катастрофата или е получил инфаркт, докато е шофирал. Назначени са и редица експертизи.

"Най-вероятно се касае за нещастен случай. Колата е била на около 20 метра от пътя. Образували сме досъдебно производство", каза директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас Георги Костов.

Акцията по изваждането на автомобила от дерето е продължила около 2 часа.