Сигналът в полицията е подаден от 39-годишната майка на детето, която е живяла на семейни начала с починалия мъж.

Хората са бездомници и през зимата се подслонявали в изоставени постройки в землището на село Равда. Снощи тримата си легнали, а на сутринта жената се събудила и видяла, че мъжът и детето й не мърдат.

На място веднага са изпратени полицейски екипи. При първоначалния оглед не са установени видими следи от насилие.

Сред вероятните причини за смъртта са хранително или алкохолно отравяне или измръзване. Точни данни ще могат да бъдат оповестени едва при приключване на назначените от съдебния медик експертизи, който към момента обаче е категоричен, че не се касае за умишлена смърт.

Резултатите ще станат ясни до 10 дни, предаде БНР.

Постройката, в която се е настанило семейството бездомници от ромски произход, се оказа собственост на "Ученически отдих и спорт" към Министерството на образованието. Сградата не се охранява, защото в нея няма имущество, което може да бъде откраднато, каза ръководителят на отдела Емануил Райчев.

"Три постройки са, те не са изоставени. Не се охраняват. Има домакин, той извършва периодичен оглед на сградите. Ние и друг път сме гонили клошари оттам. Проблемът опри тези хора такъв, разбирате ли, те понеже знаят, че ги гоним, те през деня не седят там. Обикалят по кофи, обикалят напред-назад и вечерно време, когато знаят, че е приключило работното време на домакина, човекът, който може да ги изгони от лагера, се свиват в някой ъгъл и пренощуват", обясни Райчев.

Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление „Полиция”-Несебър.