Трупът на детето бе намерен на 20 март в луксозен куфар във вилна зона край Пасарелското езеро. Установено бе, че починало от задушаване, а главата му преди това е удряна в твърда повърхност. Куфарът пък е купен от магазин в Русия.

Разследващите вече са открили и родния му баща, който също е руски гражданин, съобщиха още БНР и “24 часа”. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България. Полицаи вече се били свързали с близки на детето. Очаква се до няколко дни криминалистите да приключат с разплитането на случая.

Като заподозрян се издирва руски гражданин, който живеел на квартира в столичния кв. "Витоша", но още не е изяснено категорично каква е връзката му с убийството. Продължава работата по няколко версии, свързващи престъплението с различни хора, и няма конкретен заподозрян, за който да има доказателства, че го е извършил.

Убитата край Приморско - майка на детето?

Криминалистите са установили самоличността и на майката на убития Никита - тя се казва Ана Леонтиева. Те работят усилено по версията, че убитата млада жена, чийто разкъсан труп бе открит край Приморско в началото на март е именно Леонтева.

Първите части от тялото бяха открити на 2 март край пътя за тракийското светилище Беглик Таш. Два дни по-късно са намерени и череп без долна челюст, лакътна кост и 6 поясни прешлена. Според съдебни медици те са на млада жена, висока около 170 см. Тя е била облечена със скъпи маркови дрехи и обувки.

Все още обаче не може да се каже със 100% сигурност, че жената е майката на детето. Първата ДНК експертиза не доказала с категоричност такава роднинска връзка. Затова е взета втора ДНК проба. До дни се чакат и резултатите от назначената антропологична експертиза. Източници от разследването обаче потвърдиха неофициално пред БНТ връзката между детето и убитата край Перла жена.

Близки до разследването съобщиха, че във връзка със случая МВР издирва руски гражданин, с който Ана Леонтиева е имало по-скоро финансови отношения. Все още обаче, няма доказателства, че този човек е автор на престъплението.

Междувременно в събота в Приморско бе претърсен апартамент на българка, която е живеела с руснак. Имотите в кооперацията били продадени на руснаци, а сградата е необитаема през зимата.

В претърсеното жилище са открити детски играчки и велосипед, отговарящи на дете на 5 години. Те са иззети, за да се сравнят следите по тях с отпечатъците на убитото момченце.

Разследващите работят и по версия за връзка между убийствата на майката и детето със самоубийството на рускинята, която скочи от кооперация в Бургас, последвана от 3-годишната си дъщеря.