Сигналът за огъня е подаден на тел. 112 в 1.41 ч. тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Изгорели са 400 кв м сграден фонд, мебели, бяла и черна техника. Пожарът е погасен от огнеборци с 3 противопожарни автомобила. Благодарение на своевременната намеса на огнеборците са спасени намиращи се в близост до пожара микробус, иглолистна гора и друга сграда.

Установено е, че хосписът, чието откриване предстояло, е подпален умишлено от собственика - 45-годишния бизнесмен от София Алекс Г. Около 4 часа той е открит с прерязани вени в джипа му на улица в село Васил Левски.

Мъжът е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище. Опериран е и е без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство. Щетите от пожара все още не са известни.

По неофициална информация мъжът е подпалил сградата и се е опитал да се самоубие след жесток семеен скандал.

Според запознати Алекс Г. и 40-годишната му жена имали хоспис в Бургас и правели втори в Търговище, откъдето била родом жената, пише "Труд". Двамата наели сградата на бившата адвентистка църква и я ремонтирали в последните два месеца. Планирали да отворят хосписа през септември. Преди това жената работела в хоспис в Германия.

Техни съседи разказаха, че двойката разполагала с внушителен автопарк от скъпи автомобили, а само преди дни мъжът купил на жена си нов джип „Опел”. В село Васил Левски, където строяли къща, били купили и парцел за изграждане на хоспис. Двамата имали дете на 5-6 год.

По неофициална информация Алекс бил роден в чужбина и живял дълги години там. Предполага се, че той е инвестирал средствата в хосписите у нас. Този в Търговище се водел на името на жена му.