Александра Тодорова е първокласничка в поморийското училище "Иван Вазов". Първоначално бе съобщено, че момиченцето е 9-годишно и е в трети клас.

Вижте снимки >>>

Вчера следобяд тя трябвало да се прибере сама след занималня. Александра е имала мобилен телефон в себе си, но в момента апаратът е изключен. Защо момиченцето си е тръгнало само при положение, че родителите подписват декларация да посрещат първокласниците след занятия, не е ясно.

Семейството живее в нова кооперация в кв. "Свобода", която се намира недалеч от учебното заведение. След като детето закъсняло, родителите подали сигнал в полицията.

"Снощи са били блокирани входовете на Поморие. Извършени са проверки по автомобили", заяви кметът на града Иван Алексиев, цитиран от БНР.

Тази сутрин около 10 часа униформени атакуваха хотел "Лагуна" в центъра на Поморие и до момента три полицейски автомобила са пред хотела. Няма обаче официална информация защо е предприета тази стъпка.

Все още от МВР не коментират дали разследват отвличане. Текат разпити на учители, съученици и приятели на момиченцето. Децата са пуснати час по-рано от занятия, а дворът на училището бе пълен с родители.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че се работи по различни версии и се надява в скоро време да има развитие, предаде "Фокус".

Директорът на бургаската полиция комисар Милен Димитров уточни, че в момента в Поморие се извършват претърсвания и разпити. „Бъдете сигурни, че се прави всичко, което е необходимо и е по силите ни”, каза той.

Бащата на Александра е известният в Поморие бизнесмен Веселин Тодоров-Германеца, съобщава бургаският сайт "Флагман". Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на имоти край морето, бил е собственик и на заложна къща. Семейството разполага с огромен автопарк, който е запориран заради разследването от преди три години и имоти в Поморие и край морето.

През 2010 години Германеца е арестуван заради лихварство заедно със свои приближени, сред които и големият му син Методи, но до момента срещу него няма заведено съдебно дело. 

Майка на две деца е в неизвестност от 16 дни

48-годишната Стоянка Дудекова от Карлово е изчезнала безследно на 26 март. Майката на две деца тръгнала около 4 ч. сутринта за работа, но така и не стигнала до автобусната спирка, където трябвало да се качи на служебния автобус.

Жената се разделила със съпруга си - местен бизнесмен преди няколко месеца. Предстояло им дело за подялба на имуществото.
От МВР нямат никаква версия за случилото се.