Екшънът се е разиграл вчера около 12,30 часа по време на провеждана полицейска операция срещу наркоразпространението.

Двамата служители отишли с кола в крайната махала на селото, където били забелязани двама от заподозрените наркодилъри - мъже на възраст 43 и 38 години. При опит да бъдат задържани от служителите на реда, те оказали яростна съпротива.
В схватката срещу полицаите се намесили и други жители от махалата, които били въоръжени с дървени колове и пръти, а шофьор на камион „МАН” се опитал да ги прегази. В схватката единият полицай стрелял предупредително със служебния си пистолет, който му бил отнет насила от разярените биячи.

Минути по-късно екипи на сектор „Специализирани полицейски сили” и от градските районни полицейски управления в Пловдив се притекъл на помощ на колегите си. На мястото на инцидента пристигнали и служители от зоналното подразделение на жандармерията в Пловдив.

В ареста са задържани двамата дилъри, както и още 9 души. При проверки в къщи в махалата е иззето неголямо количество наркотици.

По-късно Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на петима от задържаните, съобщи говорителят на държавното обвинение в града прокурор Галин Гаврилов, цитиран от "Фокус". Те ще останат в ареста за 72 часа. Обвиненията са за нанасяне на средна телесна повреда на полицай при изпълнение на служба. Наказанието за това е от 3 до 10 г. затвор. "Има повдигнато и второ обвинение - за това, че чрез използване на сила и заплашване са оказвали принуда, за да не изпълнят задълженията си полицаите", каза прокурор Гаврилов. Наказанието за второто обвинение е до 6 г.  лишаване от свобода.

Прокурорите събират доказателства и за повдигане на обвинения за заплаха за убийство. Обвинения ще бъдат повдигнати и на още двама, които засега се укриват. Те не са били сред задържаните, полицаите ги издирват, но има доказателства, че са участвали в побоя.